Naše další projekty:

Mléko a výživa

Kasein článek

Hlavní bílkovina (odborně protein) obsažená v kravském mléce. Je velice významný při srážení mléka na výrobu sýrů, tvarohu a jogurtů.

Sušené mléko článek

Jedná se o bílý prášek vyrobený z kvalitního pasterizovaného mléka. Po rozmíchání s vodou se používá místo mléka.

Syrovátka článek

Je tekutina, která vzniká po sražení mléka, je to vedlejší produkt při výrobě sýrů.

UHT článek

UHT – Ultra Heat Treatment – znamená česky "vysokoteplotní" úprava. Jedná se o metodu tepelného ošetření mléka při vysoké teplotě, která ničí všechny přítomné mikroorganizmy.

Tabulky MOJE JÍDLO článek

Využijte naše pracovní materiály - tabulky Moje jídlo pro kontrolu správné skladby jídelníčku dětí.

Školní mléko = prevence osteoporózy článek

Lékaři už řadu let upozorňují na nedostatek vápníku ve výživě dětí a mládeže, který v pozdějším věku působí vážné zdravotní problémy, zejména s osteoporózou. Jako v mnoha vyspělých zemích světa

12345
Počet článků: 25, zobrazeny články 1924
<= =>
Madeta BOHUŠOVICKÁ MLÉKÁRNA Tetra Pak Hortim EKOFRUKT SLANÝ
LINEA NIVNICE - HELLO MASPEX Potravinářská komora ČR Česká technologická platforma pro potraviny EMCO